Föräldraledighet – Dag 31

I helgen har vi bland annat: målat, städat, lagat säng, fixat diskmaskinen efter att den visat felkod (E 15), rivit ner dörrlister till köket och satt eksivan på plats igen i hallen. Så nu har vi i praktiken fått två rum till att använda på övervåningen. Skönt! Har även uppdaterat Spotify-listan Barnlåtar med ännu fler låtar. Det var välbehövligt då jag verkligen tröttnat på en hel del av de gamla. Våffeldagen passerade inte heller helt obemärkt förbi och det blev familjens favoritrecept: Sötpotatisvåfflor.

På lördagen var jag även och gratulerade Lisa Ring (tillsammans med många andra från IK NocOut.se) för hennes prestation (2.37.27) på Barcelona marathon tidigare i år. En tid som kan ta henne enda till VM.

Idag så har vi varit på en förskola för att lämna in ansökan och även handlat kantfoderlister till ingången mellan hallen och köket. Har spanat efter rätt lister (75 mm breda) ett tag. Men nu gav jag upp då K-Rauta erbjöd att såga till rätt bredd från några bredare lister. Det får duga. Vi var sedan en sväng till återvinningen för att slänga det sista av den gamla hallen. Därefter bar det iväg till mataffären där vi också åt mellanmål/lunch. Väl hemma var det sovstund, men jag hann bara fixa hälften av listerna och spakla lite till på övervåningen (för att sätta dit en lampknapp där hålet var för stort efter tapeterna försvunnit), innan det var dags att vakna. Med (för) lite sömn och en hel eftermiddag hemma med stoj, så tog vi lite senare en promenad ner till byn (Ljungsbro centrum) för att leta reda på förlorad sömn, men ingen sömn i sikte. Väl hemma igen fixade vi istället till uteplatsen för sommarens grillkvällar.

Sommartid: Både utemöbler och klockan ställs fram.

Alandin utforskar en helt ny värld.

Maten var dock inte till belåtenhet för grabben ikväll och diskmaskinen visar samma felkod igen.

Kvällen kom och inte var det någon sömn som önskades nu heller. Två timmar efter läggdags så slocknades det äntligen och pappan kände sig lite mör i huvudet.

Nu ska jag avsluta det här inlägget för att se om jag kan göra något mer med huset innan mamman kommer hem igen.

 

EDIT: Diskmaskinen är (temporärt?!) fixad igen. Efter att ha skruvat bort lister och diskmanskin, så har jag återigen tippat den bakåt så att den på nytt startat. Skruvade lite på främre benen till maskinen också, i hopp om att den ska fungera från och med nu. #evighetsmaskin

Nu är allt på plats igen och jag slänger mig på soffan. God natt.

Posted in #akademikernarenoverar, Föräldraskap and tagged , , , , , , .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *