Föräldraledighet – Dag 47

Idag vaknade jag och grabben precis lagom till att väcka mamman innan hennes klocka ringde. Så idag var vi två vuxna som fixade med många av morgonenstökets uppgifter. Rena semestern, tänkte jag och började steka pannkakor.

Vi var sedan en bra stund (9:00 – 11:30) på öppna förskolan. Lite längre än vanligt då trötthet/humör tillät det. Uppskattad stund av både mig och lilleman. På vägen hem svängde vi snabbt in på både Apoteket och Hemköp.

Idag blev också molnhyllorna färdigsågade. Så nu är det nog bara lite: finputsning, färg och kanske något för att förbättra stabilitet/hållbarhet, som är kvar.

I princip bara målning kvar för våra nya molnhyllor.

Eftermiddagen bjöd på tråkigt väder och (för mig) tråkigt humör med seg kropp och antydan till förkylning.

Springer man inte kan man lika gärna vara inne när det är sådant här väder ute.

Blev alltså ingen träning idag heller p.g.a. det. Hade annars tänkt kompensera lite för gårdagens uteblivna intervaller. Men fick istället ett kvitto på att jag gjorde rätt i att stå över igår. Idag fick det således bli en lugn eftermiddag/kväll med lek, tv och matlagning. Till middagen serverade jag “Ad hoc-kycklinggryta” med curry/ingefära; aubergine och rotfrukter som serverades med bulgur. Ville gärna ha maten klar i tid idag så att det fanns bra mat efter mammans torsdagsträning.

Kvällen bjöd även på ett bad för grabben innan läggdags.

 

Ps. När toalett- och hushålls-pappersföretag börjar skicka hem gosdjur till småbarnsfamiljen så svallar det om att vi är bra kunder.

Ännu ett mjukisdjur till samlingen.

 

Posted in Föräldraskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *