Föräldraledighet – Dag 54

  • Långhelgen bjöd bl.a. på ett nytt träd och annat fix i trädgården. Hemmalagade pizzor till middag blev familjesuccé.

Pizzor x2 till pappan.

Eftersom vår barntipi (“indiantält”) inte vare sig är gladiator- eller ångvältssäker, så bestämde jag mig för att försöka säkra upp så att i alla fall inte små barn (så lätt) ska kunna välta byggnationen.

Förhoppningsvis står barntältet stadigare nu.

På söndagen tog alla i vår lilla familj oss en tur ut på vägarna med våra cyklar respektive cykelkärra. Skönt i sol och medvind, inte lika underbart i skugga och kant-/motvind.

På valborgsmässoaftonen var vi en liten sväng till 4H-gården Björkö. En klar fördel med att vara där med någon som knappt är 15 månader ung, är att vi inte behövde stå i långa köer till traktoråkning eller hästridning. Utan vi kunde istället roa oss med något mindre avancerade saker så som getter, får, grisar, hönsnät och bullpapper.

På måndagen så åkte vi på marknad till Stafsäter och fikade på bl.a. deras exklusiva glass.

Serien jag sett lite till och från under föräldraledigheten är nu också slut.

Jag håller just nu på att se över och kapa onödiga kostnader. Sa upp mitt Visa-kort från Nordea och bytte till ett gratiskort från Forex (för kontantuttag) samt gratiskreditkort från Preem (alla andra betalningar) där kunderna/jag får tillbaka 1% på alla betalningar som görs.

Besparing på 144 kr om året. (Som ökar ju mer jag använder Preem-kortet.)

Senast så inledde jag ett bytte av mobiloperatör från Tele2 till Hallon (3). För mig räcker 2 Gb data, 60 samtal och fria SMS. Då kom jag ner till 99 kr i. Månaden.

Besparing 1788 kr om året.

Jag får bonus om jag tipsar andra att byta till Hallon, så hör gärna av er om ni också går i liknande tankar.

Idag (Dag 53) så hade vi en stökig natt bakom oss och jag vaknade först när mamman åkte till jobbet. Efter mellanmålet vid 10-tiden så åkte jag och grabben in till stan. Där klippte jag mig medan grabben satt fint i vagnen. Det fanns flera risker med det upplägget, men då jag gått till samma frisör ett tag nu så var de med på noterna och vi gjorde slag i saken ändå. Det gick i alla fall bra och vi fortsatte till den inplanerade grupplunchen med pappansjobb. God mat med trevligt sällskap är aldrig fel. Det var okej att sonen var med och det blev mer nog ett glädjeämne mer än en belastning hos kollegorna. Till pappans lättnad.

Gula huset.

Bosses glassbar.

Efter lunch på Gula huset och glass på Bosses glassbar så gick vi sakta till simskolan. Där var vi kvar 40 minuter extra efter kurstiden. Följt av påklädning och fruktmellanmål, för att sedan höra av oss till mammam och frågade om hon ville bli hämtad. Det ville hon och vi letade upp hennes cykel och väntade på hennes jobb tills hon slutade. Väl hemma var familjen hungrig och det blev både värmda matlådor och en kycklingcurrygryta till middag.

Posted in Föräldraskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *