Föräldraledighet – Dag 8

Idag vaknade vi av att mamman låste dörren för att gå till jobbet. Blev en lugn morgon med den sedvanliga havregrynsgröten med höstblåbär från frysen, ett ägg och lite smörgås.

Vi såg dock direkt att något inte var hundraprocentigt när vi tittade på mammas plats. Lilleman kan ha tänkt ungefär så här – “Varför står den tomma matlådan kvar på mammas plats? Varför står den lilla matlådan kvar som skulle vara till mammas kokta ägg? Och varför står det också en ren och tom kaffekopp kvar? Något har kanske hänt?!”. Möjligt är att han blev lite lugnare när han såg att det fanns en annan kopp som såg använd ut. “Puh, hon har fått kaffe, då ordnar det sig.”. Eftersom fel mat hade tagits med så beslutade vi oss för att luncha på hennes jobb idag. När förmiddags- tvätt/disk/bad/städ var avklarat så åkte vi in till stan. Ställde bilen utanför Mio och gick för att leverera och äta lunch. Gick efter det 2 timmar på stan i olika affärer tills han till slut somnade skönt. Under sovstunden landade jag i en soffa på Mio för lite bloggande, bokläsning och prat med bekanta som gick förbi. Inte helt fel.

Toa, bok och blogg på Mio.

Innan vi gick hem bjöd samma affär på Kaffe till pappan och smaskigt vatten till grabben.

Eftermiddagskaffe with a budget.

Till middag dukade vi fram två rätter till mamman att välja på. Pulled pork med potatis och/eller pasta med köttfärssås.

Huvudvärk gjorde tyvärr att jag ställde in kvällens träning.

PS. Lilleman går runt och säger (något som jag [vill] tolka som)  – “GoogleGoogleGoogleGoogle”. Bra där! Pappas son.

Posted in Föräldraskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *