Föräldraledighet – Dag 127

Andra dagen med inskolning till förskolan. Morgonen började vid 6-tiden, med regn. Efter frukost blev det bl.a. lite spontandans i hallen med köksradion som ljudkälla.

Dans med snurr.

Vid kl. 9 var vi på plats på förskolan. Vi bekantade oss både med lek inomhus, fruktstund, och sedan fortsatte leken ute. Hela familjen stannade för lunch, även fast grabben inte var så förtjust i att äta fisken medan han var supertrött. Somnade snabt därefter i vagnen, vid 12. Då det ändå var dags att gå hemåt.

Grabbens nya andra hem.

Mamman och pappan började direkt med att såga lite taklist. Sedan var det dags för oss att åka med bilen till besiktningen. Den klarade sig fint där, vilket var en liten lättnad. På vägen hem köpte pappan med sig lite färg till elementrör. Rör som sedan ska gå förbi taklisten, så det ska målas innan listen sätts på plats.

Väl hemma så insåg pappan att han tagit rätt färgtyp, men fel kulör. Så det var bara att vända på klacken för att byta till vit färg. Det blev i alla fall en första målning medan mamman och sonen storbusade på nedervåningen. Passade också på att hämta det beställda (och snart nödvändiga) spisskyddet.

Säkerhet framför allt.

Fint var också att mängder med mat gick i junor till middag och efter ett bad somnade han väldigt gott.

Pappan (aka farsgubben) har känt sig seg hela veckan och hoppade också över kvällens löpintervaller. Stannade istället hemma för att ta det lugnt och för att packa ner läpkläderna inför ett långlopp till helgen.

Posted in #akademikernarenoverar, Föräldraskap and tagged .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *