Föräldraledighet – Dag 52

Idag blev det en cykeldag! Dagen bjöd också på tester av: nya cykelvagnen, grabbens inställning till vagnen, och mitt vänsterknä.

Bild från morgonen som bjöd på strålande väder.

Efter frukost så började vi göra oss i ordning lite smått och fixa med packning etc. för att ge oss iväg. Vi väntade till efter förmiddagens mellanmål innan vi startade. Det gjorde vi 10:00 och besökte först köpstaden Tornby för att handla en säkerhetsflagga och promenadhjul till cykelvagnen.

Nu är det nog bara regnskydd som jag tycker saknas, men det är å andra sidan inte det nödvändigaste att ha. Känns dock som att det skulle förlänga livslängden på vagnen om det satt på under regniga (och kanske snöiga) dagar.

Föräldraledighet på våren är inte en så dum idé alls faktiskt!

A post shared by Christoffer Bergquist (@bergq) on

Efter tur och retur Tornby så fortsatte vi förbi hemmet och styrde istället mot Borensberg.

Solskenscyklisten i mig fick fylla på depåerna idag!

Vi tog dock en liten avstickare och lunchade med lilleman vid Götakanal. Sedan fortsatte vi till Borensberg. Jag hade inte lunchat själv så då fick det bli en buffé på Borensbergs Gästgivaregård. Trevligt och prisvärt.

Cykelfika är som bäst när fikat byts ut mot matbuffé!

A post shared by Christoffer Bergquist (@bergq) on

Sedan var det bara att trampa hem igen i medvinden. Lätt också när grabben sitter som ett ljus och bara hänger på trots att han fick dryga 60 kilometer i kroppen han också. Klockan 16 var vi hemma igen och gjorde av med sonens överskottsenergi (själv var det bara att gilla läget ;)).

Länk till träningskalendern (Funbeat.se).

Hur blev då testresultatet? Jo, “godkänt med beröm” på samtliga punkter. Cykelvagnen är mycket smidig, lilleman verkar inte ha något emot den (förutom när pappan är seg i starten så att världen står stilla). Mitt vänsterknä kändes (och känns) inte alls så tokigt längre. Inte helt bra, men heller inte sämre.

Posted in Föräldraskap and tagged , , , , , , .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *