Föräldraledighet – Dag 64

Idag var det en sådan där dag där vi inte hade några egentliga planer utanför hemmet. Simkursen är slut och öppna förskolan håller stängd. Tillråga på allt så var jag inte helt hindra i kroppen heller. Så vi blev mest hemma, på nedervåningen, då mamman håller på att måla dörrkarmar till våra många innerdörrar på övervåningen. Så där är det stök och dörrar som inte går att stänga för tillfället.

Det var slut på bröd så det blev också en liten omgång enkla vetebröd som knådades till medan sonen åt frukost.

Nybakt till mellanmålet uppskattades, men inte lika mycket som pålägget.

Annars var det förmiddagsaktiviteter som tvätt, disk, städ som fick samsas med bus och lek.

Under lunchsömnen i vagnen så gick jag på jakt efter en bilverkstad i närheten för att få kostnadsförslag på nästa (större) 14000-service (samt 10 årig). Tyvärr var det lunchstängt så vi får testa igen en annan dag/tid. Vi tog även en sväng in på mataffären och handlade lite av vad som saknades där hemma. Väl hemma igen så hängde jag upp en tavla och hade en längre diskussion med Traderas kundservice som låst mitt konto. Slutade med att jag tydligen behövde skaffa ett nytt.

Det här med att enbart vara på nedervåningen en heldag förde med sig att vi nu har hårdtestat barnsäkerheten där med hjälp av lillemans nyvunna kreativitet. Toppen! Resulterade dock i att: en subhögtalare fick flyttas, alla skor fått ny plats, en tavla fick hängas upp och stoppet till trappen upp fick surras fast med två spännrämmar.

Grillning till kvällen ute på altanen fick avsluta en ihärdig men annars fin dag. Var nästan klart tills mamman cyklat klart hem från jobbet.

Kvällsgrillning.

Nu ska jag massera bort spänningshuvudvärken.

Posted in Föräldraskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *