Föräldraledighet – Dag 81

På förmiddagen så tog vi en lugn stund hemma där pappan till och med fick tid att i lugn och ro fixa till sitt yttre en aning. Vid 10-tiden åkte vi in mot Linköping så att sonen skulle kunna somna i vagnen istället för i bilen. Det var tunga ögonlock när vi började närma oss Tornby, men med bus så lyckade vi alla hålla oss vakna tills vi anlände till det första stoppet, som var Hans och Greta. Vi var där för att lämna in kläder och hittat några ny-gamla till lilleman.

Vi hittade bland annat en (och just nu för stor) Didriksson-regnjacka för 40 kr som pappan tyckte var dagens fynd. Mina associationer gick dock direkt till björnen Paddington.

Vi tog också en gratisparkering utanför affären för att sedan promenera in till Linköpings city. #sparadkrona

När vi promenerar klart så var det ca. en halvtimme kvar innan vi hade någon tid att passa, så jag tog tillfället i akt och gjorde ett snabbt (~5 minuter) besök hos frisören.

Efteråt följde lunch på Hälso Freak där vi mötte upp en fd. kollega. Det var en lugn lunch till en början då grabben sov i vagnen bredvid oss. Men efter ett skandalomsusat uppvaknande övandes på operans höga toner så var husfriden slut. Av allt att döma så hette nog föreställningen “Drama queen”. Tror dock inte att lunchsällskapet blev så sugen på att bilda småbarnsfamilj efter den där publika incidenten 😉

Mamman som varit hos tandläkare och apotek kom sedan och mötte upp oss för att delade föräldrarollen. Det var pappan väldigt tacksam för!

Innan vi gick tillbaka till bilen så landade vi i den lilla lekhörnan på övervåningen i Gränden.

Väl hemma igen så gjorde kycklingpastasallad med tre olika kryddningar på kyklingbitarna. Citron och svartpeppar, rosmarin och oregano, curry och ingefära. Mannan och Theo tog också en snabbsväng till mataffären för att köpa det som saknades. Då fick jag lite tid att påbörja min översyn av balansering av mitt ISK där vissa index dragit iväg mer än andra.

Posted in Föräldraskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *