Föräldraledighet – Dag 85

Dagen började med att grabben sov oroligt och att jag låg vaken till och från under natten p.g.a. det. Passade på att ta upp mobilen vid ett av tillfällena och upptäckte att bloggen gav samma felmeddelande som tidigare. Självklart påbörjade jag att felanmäla det direkt och hamnade i en lagom lång (obs. ironi igen) engelsk supportdiskussion med min servertjänstleverantör.

Det var annars en lugn förmiddag med lugna aktivitet som till och med innefattade lite TV (SVT Barnkanalen, men ändå). Vi gick en sväng innan lunch för att sonen skulle somna, och det dröjde inte så lång stund. Gick förbi affären på vägen hem för att handla lite bär och vattenmelon till familjen, och en sommarglass till undertecknad.

Lunchtimmen bestod av en lugn stund med bloggar och poddar samt att den sista listen nu äntligen fick komma upp på väggen (efter det att ett fult vägghåll nu har lagats). Maten fick vänta tills dess att lilleman vaknade, vilket vissade sig vara en ganska lång stund senare än vanligt. Så det var säkert välbehövligt.

Mamman slutade tidigt (halvdag) idag och var efterlängtad av oss båda. Lunchen hann vi därför ta alla tre tillsammans.

På eftermiddagen/kvällen växlade vädret om till regn (och förutom ett ypperligt tillfälle att testa nya regnstället på), så gav vi oss ut på en kort promenad till närmsta mataffär. Uppdraget var att köpa det som saknades till den sent planerade fredagsmiddagen.

En fräsch hallomisallad [när mamman själv får välja 🙂 ]. Ett mycket bra val tyckte vi andra.

En härlig promenad i regnet…

…som fortsatte ut i naturen.

(bilder kommer senare när mamman vaknat och skickat över dem från sin telefon.)

På eftermiddagen hann pappan också montera det
nya fästet
vardagscykeln. Så från och med nu ska det inte bli lika omständigt att cykla, kortare vardagsärenden och liknande, med lillgrabben.

Nytt vagnfäste på min fixie.

Nattningen drog ut på tiden ikväll, då det var ljust i rummet till en början. När pappan var klar med att både söva minstigen samt att vakna själv, så hade mamman också hunnit somna. Så kan visst fredagskvällen bli i småfamiljelivet.

Posted in Föräldraskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *