Föräldraledighet – Dag 84

Bokade ny tid för reparation av bilens AC (29:e juni, 07:00). Det var tyvärr lång kötid på telefon och det tog tid med morgonbestyren som bl.a. innefattade: tvätt, disk, städ, frukost, mellanmål, målade vägg under ny (tilltänkt) list och packade cykelvagnen och ryggsäck med allt vad vi kanske skulle behöva för dagen.

Vi har blivit bättre i rutinen att ta oss i väg med cykel och cykelvagn. Men än så behövs det mer övningen innan vi kan klassas som effektiva. Det är många småsaker som helst ska göras i “rätt ordning” för att slippa onödiga moment som att hålla och balansera både cykel och cykelvagn samtidigt som det sista görs med: cykelflaggan, luckan till packväskan, promenadhjulen, muggen med vatten i, barnleksaken, barnhjälmen, säkerhetsbältet i vagnen, etc. osv. osv. Eller något som har glömts att bli nedpackat som behöver bli fixat innan avfärden kan starta.

Vi cyklade till sist i alla fall iväg för att göra ett litet stopp vid mataffären och handla mer korv, korvbröd och några tillbehör till grillningen.

Så själva cykelpasset började lite senare (~10:00) än vi först tänkte (8:30). Men ibland är föräldralivet är alltid så lätt att kombinera med ett perfekt följt tidsschema.

Se hela passet här:

Hade dock varit lite för snabb när jag ställde in GPS-karten som skulle visa mig vägen till vad jag först trodde var en generisk punkt i Vikingstad. Så att jag lätt själv skulle hitta vidare därifrån. Det visade sig att den var inställd ungefär i Västerlösa, så det blev en senväg dit samt en 15 minuters extra sväng till slutdestinationen.

Somnade i cykelvagn och vaknade inte fören vi nästan var framme (det är aggressiva vägbulor i Vikingstads bostadsområden).

Väl där bjöds det på dusch, grill, bad, lek, kaffe, glass och inte minst väldigt trevligt (vuxet) sällskap. Känner mig lyckligt lottad att kunna ha det så här bra.

Sommaren är här med besked.

Sedan var det dock dags att packa ihop oss för att cykla hemåt. Jag glömde dock först ryggsäcken och fick vända för att hämta den. På det andra försöket cyklade vi hemåt igen (på riktigt). Den här gången cyklade vi också lite längre än vi vad tvugna till, med skillnaden att det nu var önskat.

Så hela passet här:

Fin tur på hemvägen.

Grabben somnade igen i cykelvagnen så något socialt sällskap var det inte på tal om. Fick istället cykla i lugn och ro och njuta av en fin sommareftermiddag och mina (sedan träningen igår) trötta ben.

Hade lovat att handla hem lite mandelmjölk, så en ny liten sväng in på affären blev det. Innan vi båda två landade (trötta, men av olika anledningar*) vid hemmet igen.

 

*Nyvaken samt nytränad.

Posted in Föräldraskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *