Föräldraledighet – Dag 98

Dagen började med frukost och packning av bilen. Det var nämligen dags för avfärd igen och att säga hej då till Mora.

Bilresan gick först till Falun för att hälsa på mostern. Där började vi med en tupplur i vagnen för att sedan gå ner på stan och äta mat. Under föräldrarnas lunch så vaknade lilleman tidigare än vanligt. Resulterade i att kökspersonalen fick värma mat till honom lite snabbt och att mamman och pappan turades om att ha en liten i knät medan den andre fick hålla i teskeden.

Därefter bar det iväg till en lekplats som vi fått tips av från en av mosterns bekanta. Pappan måste ha varit helt slut efter som han somnade på parkbänken som syns på bilden nedan:

Lekplats och sovplats i ett.

Några affärer besöktes också på vägen tillbaka.

Spillevinken var en av de bättre barnbutikerna som pappan hade besökt.

Rättviks Glass på ett soligt torg var ändå något som förgyllde dagen lite extra.

Glass med Red bull, äppel och kanel, kardemumma till pappan. Glass med hallon, lakris till mostern. (En mätt) mamma fick en kaffe latte. Sonen blev nöjd med en tom pappmugg.

Till sist stannade vi vid Apoteket för att köpa lite lindrande till vår numera rödprickiga son. Våra tankar om vad det kan vara har varit lite spretiga, men mest troligt (just nu) är nog kanske ändå att det är för mycket sol (trots ambitiösa försök med både skyddande kläder och solkräm) som är orsaken.

Sedan åkte vi vidare i bilen till farmorn och farfarn. Men innan vi kom fram så stannade vi dock en snabbis på Bageera outlet för att köpa en, av förskolan önskad, fleecepyjamas att sova middag i ute.

Det är nu för tiden inte så uppskattat att åka bil längre sträckor. Föräldrarnas hemliga vapen är då, förutom ett sjungande gosdjur, också Nicke Nyfiken-avsnitt via YouTube.

Väl framme så var det ändå roligt att åka hissen upp och sedan undersöka farmors och farfars nya lägenhet. På natten erbjöd sig farmorn att ta hans om lillkillen så att föräldrarna kunde få chansen att sova ut. Imorgon bär det nämligen av ut på nya “vilda” äventyr.

Posted in Föräldraskap and tagged , , , , , , , , .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *