Föräldraledighet – Dag 106

Idag blev det Junibacken för hela slanten. Då är ju förstås en rejäl frukost, före besöket, inte helt fel:

Våfflor!

Vi tog sedan alla fem våra pick och pack till bilarna för att åka mot sagolandet. Det finns många bra saker att skriva om efter det här besöket och många av “attraktionerna” var spännande (enligt en människa nyss fyllda 17 månader). Dock var det vissa saker som uppskattades mer än andra den här gången:

Vad finns i en affär? Jo, en kassaapparat. Vad finns på en kassaapparat? Jo, knappar!

Förutom knappar så var: klossar, andra barn, stenar, hissar (med knappar), diverse krypin och dans också något att spendera tiden med. Vi var på både barnsångsuppträdande och “konserten” här nedan:

Dans till “Puss puss sant sant” på Junibackens sommarscen. Lilleman fick också flera spontana kramar av tösen närmast scenen. (Högst oklart om han uppskattade det eller ej.)

Det blev också en tur i Sagotåget
, men det tror pappan mest att de vuxna var farsinerade av med tanke på detaljrikedomen på miniatyrmiljöerna. Sonen såg i och för sig en drake som vi försökte prata lugnande runt för att det inte skulle vara skrämmande. Var på Lilleman svarar “Bompa” som i barnprogrammet “Bolibompa”.

Där nere flyger den imponerande egoistiska Karlsson på taket.

Besöket och dagen på Junibacken avslutades i ett rymdskepp. Lyckan och upprymdheten var minst sagt total!

Vad finns i ett rymdskepp? Jo, massvis med knappar!

Det här klassiska citatet från Pettson, får avsluta bildserien från Junibacken. – “Nu får det vara nog! Ska du vara här inne så får du gå ut! Sa Pettson till Findus.”

Resans shopping blev tre böcker. Valda av tre personer. (1) Mamman med barndomsminne från Tova Jansson. (2) Pappa med barndomsminne från Astrid Lindgren. (3) Farmors fynd på Fotografiska museet (och den enda boken som junior faktiskt har glädje av just nu) blev en bok med en (håll i er nu) Knapp, och en lampa, i samma bok. Given lycka för den yngsta familjemedlemmen!

Nya barnböcker till bokhyllan.

Posted in Föräldraskap and tagged .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *