Föräldraledighet – Dag 107

Igår kom vi hem från vår sista längre familjeutflykt för den här sommaren. Så idag planerade vi att ha en lugn dag hemma. Det lyckades vi ganska bra med.

Dagens (längre) parantes: Dock så tyckte mamman att vi skulle ta ner ett bord från övervåningens arbetsrum. Det slutade med att pappan hugger tag i en hammare och slår sönder bordet (för att det ska gå ut genom den nyrenoverade dörröppningen) så att ena bordsbenet flög in i (och krossade) datorskärmen på andra sidan rummet. Så nu är två nya skärmar beställda för surt förvärvade sparpengar. Det ena leder också till det andra. Ett bord mindre betyder att saker (en skrivare) behöver hitta en ny plats att vara på, och den nya platsen behöver skapas. Det ena leder som vanligt till det femte och pappan blev kvar och röjde hela rummet från saker. Än är det inte klart, men mycket bättre blev det. Utrensning av arbetsrum kanske inte faller inom begreppet “lugn hemmadag” men ändå.

Lillgrabben var med mamman en stund på förmiddagen medan stöket pågick. Blev klar (för dagen) med det lagom till sovlunchstunden trädde i kraft, så mat och kaffe intogs ute i solen undertiden pappan letade efter ersättningsskärmar.

Kaffe intogs vid en solig filt på baksidan tillsammans med mamman och prisjakt.nu. #romantik

Lugn efter middag som inkluderade en sväng till mataffären och för att slänga återvinningsbara sopor (som vi skrämmande/förvånansvärt nog samlar på oss i drivor även fast vi knapp varit hemma).

På tema återvinning så går grabbens (två) nya sångböcker varma. Är dock enbart den yngsta familjemedlemmen som anser att det går bra att återanvända sångerna många gånger utan att kvaliten försämras. Tär också lite på föräldrarnas resurser som tycker om något mer variation än vad en pixiebok med barnsånger kan erbjuda.

Kvällen för pappan avslutades med ett deltagande vid IK NocOut.ses klubbmästerskap i 400 meter på Campusarena. Följt av intervallträning i form av en trappa (1000, 800, 600, 400 och slutligen 200 meter – med en minuts vila.).

Posted in Föräldraskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *