Föräldraledighet – Dag 116

Idag blev det ett besök till simhallen efter frukost. Det var ganska folktomma bassänger vilket var skönt för junior. Andra barn är ju så intressanta, så att mycket annat glöms bort. Besölet bjöd på både skratt (när bl.a. ibland går framåt av egen maskin) och oroliga blickar (när vattnet då och då störde andningen).

Efteråt fick mellanmålet bli inne på bänkarna vid entrén innan vi promenerade hem igen. Vi kämpar fortfarande med att inte somna innan lunch, men idag klarade vi det igen. Grattis till oss (även fast det känns öite grymt att hålla honom vaken när han är så trött redan vid tiotiden). När det äntligen var dags för sömnen så kom den snabbt. Blev som vanligt två timmars sömn i vagnen på baksidan. Då passade pappan på att såga och sätts upp den svåraste av de taklisterna som inhandlades under gårdagen. Svår för att den sitter högst upp i vårt trapphus där vi inte hittat annat än vår klumpiga utomhus-byggställning och en för kort trapphusstege. Vill också erkänna att en list (klassiskt) blev felsågad, så det blir en till sväng till byggvaruhuset någon dag framöver.

Finjustering för att hitta rätt längd då det är svårt att mäta väggen långst upp i trappen.

Försök med lånad trapphusstege fick avbrytas ganska snart av uppenbara skäl.

Inomhusaktivitet stod på schemat efter det att pappan fick avbryta grabbens sömn. Synd på en fin dag, men stark sol (eller solkräm varje dag) är inget som känns eftersträvansvärt för små barnkroppar.

Senare på eftermiddagen (när solen stod lägre) blev det ändå bus ute på vår baksida.

När stubbar blir måltavla för nyfikenheten.

Till middag blev det den enklare
kycklinggryta
som tycktes gå hem hos övriga familjen.

Posted in #akademikernarenoverar, Föräldraskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *