Föräldraledighet – Dag 115

En händelserik dag med mycket stillasittande (i bil och vagn) för sonen.

Lillkillen har börjat nu några dagar med att öppna dörren (som numera får vara på glänt) och tassa in med ljudliga steg för att väcka oss föräldrar. Ganska mysig väckarklocka även fast det gör att pappan studsar upp ur sängen för att försöka styra upp situationen, om klockan skulle visa sig stå på 3:00 istället för 6:00. Den stod skönt nog på det senare den här morgonen.

Frukost och morgonrutin som vanligt. Sedan (8:30) åkte vi iväg med bilen till Tornby för att fortsätta med husrenoverings- och klädinhandling. Vi började dock med att komplettera skötväskan med sådant som tagit slut, så att vi skulle kunna möta dagens utmaningar hela och rena. Bilen parkerades och vi började promenera runt för att fördriva tiden tills dessa att affärerna skulle öppna. Både Biltema och Reimes fick utstå vår långsamma vandring genom lokalerna.

9:30 öppnade Colorama där vi lånade en trapphusstege. Som vi bar tillbaka till bilen som stod parkerad utanför ICA. Stege i ena handen och barnvagn i den andra.

10:00 stod vi utanför Media markt för att fråga om deras utbud av Air conditions. Vi letade efter en AC som både var gjord för väggmontering samt inte var en värmepump (med tillhörande pris och utomhus fläkt). Vi fick ett snabbt nej hos dem, så vi fortsatte till El giganten. Men efter ett nej även där så gick vi vidare till ELON. Där fick vi veta att det antagligen fanns den varianten vi önskade. Efter lite mailväxling under dagen fick vi dock veta att de inte längre kunde leverera det. Jakten fortsätter.

Klockan började närma sig 10:45 och pappan tänkte att två alternativ kunde vara bra. (1) Ta oss till Ikea och leka där eller (2) att gå till Leos lekland och busa där, tills det var dags för lunch. Vi började gå mot Leos men trötta slutna ögon nere i vagnen gjorde att det fanns en risk att tröttheten skulle göra besöket kort och inte riktigt värt entréavgiften. Så vi valde att svänga av till IKEA istället. Det blev ett bra drag. Väl inne på barnavdelningen gick alla växlar igång på högvarv och humöret var på topp!

IKEAs barnavdelning.

Följde gjorde lunch och sovstund då pappan matade podcasts och klädbutiker. Blev dock enbart några slipsar och en fluga till nya garderoben.

Fick väcka grabben efter ca två timmar och åka iväg till den förbokade (14:45) släpkärran för att köpa lister. Tog tid att få till logistiken med att de 4,20 långa listerna att hamna på släpkärran samtidigt som barnpassning skulle ske. Men det gick. Mycket tack vara väldigt hjälpsam personal på K-rauta.

Äntligen är långa taklister upphittade och på väg hem.

Så efter vi lämna listerna där hemma och återvänt med släpet (samtidigt som vi handlade en kökspall med trappsteg). Då var det dags för veckohandling av mat. Klockan hade då passerat 17:00 när vi tagit oss in på affären. Vi brukar ha som mål att ha maten klar ca 18 då mamman kommer hem. Såg onekligen mörkt ut idag, men pappan skyndade på med stöd av en fantastisk lugn son som var glad även fast hungern säkerligen börjat göra sig påmind.

Väl hemma (17:50) så mötte vi mamman i dörren när vi höll på att packa in alla varor. Förgrillad kyckling och ris med en kall sallad var ändå en snabblagad middag som gick hem hos hela familjen.

Posted in #akademikernarenoverar, Föräldraskap and tagged .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *