Föräldraledighet – Dag 118

Torsdag och regn var utlovat från SMHI. Pappan var trött efter natten (halva nattan spenderades halvsovandes på en trasmatta) och med idétorka om vad dagen skulle innehålla. Då kom mamman på att vi kunde höra av oss till vänner som kommit hem från semesterresa. Sagt och gjort så var marknaden i Skänninge inplanerad till eftermiddagen vid 13-tiden. Fram tills dess var vi hemma och bl.a: lekte, läste böcker, tittade på tv, dansade och tittade på flugor.

Plötsligt händer det att flugan som han tidigare med iver försökt att fånga, plötsligt kommer och sätter på (eller snarare under) foten. Allt som behövdes var att sitta stilla och ha tålamot.

Om tidplanen skulle hålla något sånär så fick lunchen tidigareläggas. Somnade vid 11 (istället för ca. 12) för att vi skulle kunna åka strax efter 13. Lite information skickades till vännerna om att vi antagligen skulle komma senare än 13.

Så när mellanmålet/frukterna hade letat sig ner i magen vid 13:10 och efter vi tankat bilen så åkte vi iväg.

Runt 14 var vi marknaden, men vi synkronisera ankomsten ganska bra med vännerna som kom strax därefter. Dock parkerade vi på varsin sida av marknaden, så vi bestämde att vi går på så hittar vi säkert varandra. Så pappan började gå med lilleman på axlarna. Marknaden var dock större och längre än vad vi trott så efter ett tag när ryggen började värka på konstiga ställen gav vi upp “rida-på-axlatna-för-att-synas-knepet”. Det gick bra ändå och vi hittade varandra. Alltid glada miner och trevliga samtal med det här sällskapet. Förgyllde verkligen den här gråmulna dagen.

Hjälpte till att putta på vagnen enda tills det här pipande marknadsståndet uppenbarade sig.

Vagnen är inte alltid så rolig att sitta i. Då gälller det att vara med som vuxen när grabben sätter fart.

En text säger mer än tusen bilder: “Liten men tuff”.

Dagens marknadsfångst: 400g hjortronsylt, en tålig sopkvast och skyffel (då den andra är utsliten sedan länge), och ett möte med ett larmföretag som blev inplanerat till onsdag om en vecka.

Posted in Föräldraskap and tagged , .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *