Föräldraledighet – Dag 119

Det var en fin morgon hos vår lilla familj, om det inte vore för att klockan precis hade passerat 4:00 när junior startade dagen för pappan och honom själv. Trots försök att vara kvar i det nedsläckta barnrummet så var det tydligen dags att gå upp.

Morgonrutinen var klar när mamman steg upp. Sedan blev det en förmiddag hemma tills  dess att vi gick ut vid 8:30. Då gick vi och slängde återvinningsskräp och fortsatte ner till Ljungsbro centrum för att hämta ju ett postpaket och för att komplettera kylen med några matvaror.

Dock så hann lilleman somna i vagnen kvart i 9 innan vi kom till affären. Det fick bara bli en powernap då pappan tyckte att sömnen skulle vänta till den sedvanliga sovstunden efter lunch (och lite för att hålla matchen jämn, om vem som skulle vara tröttast). Efter vi hade gått hem igen och lagt in kylvarorna så fortsatta vi ut på en lekparksturné.

Kalv på grönbete.

Det hjälper, i dubbel bemärkelse, att bli trött inför middagsluren.

Regnet låg i luften och började småstänka lägligt nät det var dags att gå hem för att äta lunch.

Dagens lunchmeny:

  • Baconfyllda gnocchis med färsk broccoli (eller på föräldrasvenska – Pasta och bacon med kokt broccoli).

Turnén adderad nog lite trötthet för det var väldigt sömnigt vid 12 (så tidigare powernap verkade inte ha någon inverkan). För pappan så väntade en altansoffa med en ljudbok i öronen.

Ljudboken jag lyssnar på nu är “Tänka, snabbt och långsamt.” av Daniel Kahneman.

Kommer antagligen att sakna dessa tvåtimmars lunchraster när arbetet börjar igen.

Eftermiddagen tillbringade vi hemma. Inne när det regnade och ute mellan skurarna.

Dagens middagsmeny:

  • Saftig örtmarinerad kyckling med råris och en frisk sommarsallad (eller på barnfamiljssvenska – Kyckling och ris, med lite grönsaker).

Tallriken fick till slut längre inte plats.

Posted in Föräldraskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *