Föräldraledighet – Dag 12

Tisdagen bjöd på öppna förskolans fettisdagsfirande på förmiddagen (vi var där 9:15-11:30). På vägen hem somnades det skönt. Så väl hemma kunde jag knåda till en enkel deg som fick stå och jäsa i kylen. Vid 13-tiden begav vi oss mot simhallen och simskolan, där vi åt medhavd mat i kafeterian innan det började. Grabben var en försiktigt kille i bassängen idag. Efteråt åkte vi och lämnade in (en tidigare barn-kastad) iPhone på lagning, och hämtade mamman på jobbet då hon slutade lite tidigare just idag. När vi kom hem bakade vi klart brödet som stått på jäsning i kylen (i 4 ½ timme) och i rumstemperatur (ytterligare 1 timme).

Kvällen var lite stökig och min högst ovetenskapliga dom/diagnos är att det är dags för nya tänder hos herrn.

Ekonomi

Tänkte flika in lite om att föräldraledigheten inte enbart kommer med mer tid att ta hand om lillgrabben och hemmet. Det innebär också en omställing i ekonomin. Så vi har nu till månadsskiftet spikat en ny familjebugdet efter de nya förutsättningarna. Vilka är att vi nu går över till Lottas lön samt 5 betalda dagar (för att behålla min SGI [sjukpenninggrundandeinkomst]) från Försäkringskassan för min del.

“När ditt barn fyller 1 år.
Om du är helt föräldraledig.
Du som är helt föräldraledig från ditt arbete (eller helt avstår från att söka arbete om du är arbetssökande) får behålla din tidigare SGI om du tar ut minst fem hela föräldrapenningdagar per vecka.”

Citat: Försäkringskassan.se – Föräldrapenning när barnet är fött.
Det är mer än vi haft tidigare (när enbart jag jobbade och Lotta enbart tog ut ett fåtal dagar och stundvis inga alls). Det är välkommet med lite mer då vi samtidigt ska täcka upp för kuppen vi gjorde i höstas med att rånade sparkontona.

Så vid det här månadsskiftet feb/mars, så har nya slantar fördelats till kontona för: mat, hus, sparande, bil, renovering & semester. Så att de ska bli en bättre balans i livet.

Posted in Föräldraskap and tagged , , , , .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *