Föräldraledighet – Dag 125

Under helgen så har vår hall fixats till med en byrå (som blivit förankrad i väggen) samt en modifierad skohylla.

#akademikernarenoverar, möblerar och modifierar i hallen.

A post shared by Christoffer Bergquist (@bergq) on

Det har också blivit lite lek i lekparken och pappan har fått experthjälp med att slänga hushållssoporna. Det medan mamman sprang sitt långpass.

Hur det plötsligt blev lite roligare att gå ut med soporna.

Under helgen har pappans kropp varit ur balans och det resulterade i några timmars sömn på söndagseftermiddagen.

 

Måndag (Dag 125), officiell semester för pappan, dagen innan sonens första dag på förskolan, och föräldrarnas förlovningsdag.

Dagen började kl. 5 när sonen kom in till mamman och pappan med Bamse-pekboken i högsta hugg. Föräldrarna var inte lika entusiastiska. Till frukost blev det dock lite paketöppning som piggade upp.

En skylt och ljus till mamman och till hemmet.

Även en tavla (och/eller bricka) paketerades upp av mamman.

Pappan mådde fortsatt lite halvdåligt på förmiddagen. Så mamman tog med junior ut på lekturné. Under tiden så fixade pappan pulled pork slider och tog det lugnt.

Sedan under grabbens tupplur så tog de vuxna sig i kragen och satte upp en taklist i hallen på övervåningen. Nu är det bara en taklist kvar som ska upp… innan det är dags för golvlister.

Idag kom också de framkallade fotografierna. Ska bli roligt att få in lite fina (och roliga) bilder för att äntligen göra hemmet lite mer personligt.

Vi är nöjda med fotohögen. Nu ska vi bara komma på vad vi ska ha alla kort till.

Även en liten pengabonus kom som en välkommen överaskning. Att betala alla (nåja, i alla fall de flesta) utgifterna med ett kort har lönat sig. Bra procentuell inkomstökning (räknat på det som Försäkringskassan petat in på lönekontot) när varje krona räknas.

Klirr i kassan.

Efter ett besök på jobbet, där pappan medverkade i en minnesstund, så återvänte han hem igen. Möttes då av en kärleksfull familj och tio röda rosor.

<3

På kvällskvisten packade vi en väska (en kasse med barnkläder) att ta med till morgondagens första dag på förskolan. Det står inskolning på schenat både den här och nästa vecka. Ett nytt kapitel är på väg att ta plats i våra liv. Förskolekapitlet.

Posted in #akademikernarenoverar, Föräldraskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *