Föräldraledighet – Dag 124

Idag är den sista dagen som pappan (officiellt) är föräldraledig (för den här gången). Det är också dagen då sonen fyller 18 månader. Därför bjuds det på ännu fler bilder än vanligt. Håll till godo.

Vi började dagen med en utflykt till Bjärka-Säby slott. Pappan hade redan innan föräldraledigheten tänk att vi skulle passa på att åka till något liknande ställe och springa av oss. Idag blev det äntligen av.

Junior skulle nog uppskatta större gräsytor där hemma. Dock kommer pappan direkt att deligera gräsklippningen till honom, om det (mot förmodan) skulle bli verklighet.

Mellanmålet intogs i en lekpark precis intill slottet.

Guldgossen på stentrappan.

Ner kommer han alltid.

Det går lekande lätt för pappan när han till och med får hjälp med vagnen.

Mot lunchen.

Deras kafé serverade sopplunch till pappan och bröd till sonen. Det stod egentligen spagetti och köttfärssås på hans meny, men den ratades stenhårt efter han fått syn på det nybakade brödet. Pappan kammade ändå ihop några ynka föräldrapoäng då hans måltid (inte helt populärt) istället hamnade som pålägg.

Klart godkänd lunch. Även fast det var soppa.

Lilleman somnade efter ca. 30 sekunder i bilen på väg från Bjärka-Säby. En bilfärd som styrde mot Tornby, för att handla mat och för lite fönstershopping medan grabben fortsatte sin sömn i vagnen. Efter två timmars sömn så vaknade grabben i entrén till Leos Lekland.

Leklandet blir roligare och roligare för varje gång.

Idag gick vi också en nyfiken och uppsksttad upptäcktsfärd bortom 0-5 års området.

Innan vi åkte från Tornby så svängde vi på nytt in på mataffären för att handla kyl- och frysvaror. Klockan stod på 16:50 när vi närmade oss kassorna. Ringde mamman ett videosamtal till jobbet och underade om hon ville åka med oss hem. Det vile hon. Väl där hemma lagade pappan till taco-fredagen medan övriga fick lite kvalitetstid i trädgården.

Avslutningsvis så vill jag också visa upp de lekshorts som har hängt med på många av våra äventyr tillsammans. Trots några tappra försök till lagning så syns det att det kan bli en del slitningar på småbarnsföräldern.

Lekbyxorna efter en tid som föräldraledig.

I nästa vecka stundar inskolning (i två veckor) till förskola, och det blir en ny fas för familjen. Både mamman och pappan blir då hemma för att hjälpa till så gott det går, samtidigt som vi får ännu mer familjetid tillsammans.

Posted in Föräldraskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *