Föräldraledighet – Dag 131

Näst sista dagen innan pappan ska börja sitt arbete igen.

Något längre förskoledag idag, från kl. 09-14 (09-12 + sömn). Vi föräldrar testade idag med att inte vara med alls. Så vi gick de 50 metrarna hem för att avvakta ett möjligt nödsamtal från förskolan. Något sådant kom inte. Istället var grabben där utan oss. Han lekte inne, hade fruktstund, lekte ute, åt lunch, sov och blev väckt.

Under förmiddagen då vi var hemma så fixade vi med den sista taklisten (imorgon ska vi bara förbättra fogarna och lite väggfärg). Sedan står golvlister och elementskydd på att-göra-listan.

Listerna som de ser ut just nu.

Mamman passade på att springa och pappan vilade en sliten kropp och fixade med diverse i hemmet.

När klockan slog 14:00 så kom föräldrarna och mötte en glad kille i lekrummet med de andra barnen. Personalen var förvånade över att det hade gått så bra. Så mamman och pappan gick hem med raka ryggar och en hjälpsam son (då han puttade hem vagnen).

Citat från en i personalstyrkan:

“Har aldrig, på de 30 åren jag jobbat, varit med om ett så lätt barn att skola in.”

Efter förskolan så packade familjen in sig i bilen för en liten snabbvisit till Mjölby och Eldabutiken där. Inte för att vi snart ska köpa en kamin, utan för att vi snart ska börja renovera vårt vardagsrum. Då vill vi inte bygga något som skulle kunna hindra en kamin i framtiden. Så vi ville fråga expertisen.

Det som är tänkt att byggas när något som gör TV och ljud lite snyggare. Så för att hämta lite inspiration så har vi precis skapat en ny “anslagstavla” på Pinterest: http://pin.it/11kGHRY.

Posted in Föräldraskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *