Föräldraledighet – Dag 25

Förmiddagen gick åt till att bada, städa, tvätta, laga badbyxor och busa.

Under lunchen/sömnen så började jag lite smått med att mäta ut och såga några reglar till hussängen. Upptäckte dock att några var sneda efter torkningen. Men fick ändå ihop några stycken som borde fungera bra.

Sedan är tydligen inte kokt torsk med potatismos någon höjdare för junior. Så lunchtiden blev minst sagt långdragen med till och från vid matbordet.

Det som var kvar av eftermiddagen ägnade vi åt att köpa fler 45×45 -reglar (istället för de som slagit sig och blivit sneda och vinda) och ta en sväng in på biltvätten. När vi kom hem så skyndade jag med att lägga de nya reglarna under press med viktskivor men även ihopsatta med spännband och tejp.

Middagen (för kräsna barn) med morots- & bananpannkaka var en given succé och vi tävlade om vem som åt flest. Sonen vann.

Ingredienser (till en far och en hungrig son)

8 dl mjölk

4 st ägg

2 st små bananer

2 st morötter

 

Att göra

Blanda mjöl och ägg med hälften av mjölken. Mosa bananerna och riv en halv morot grovt och finriv sedan resten av morrötterna. Blanda bananmos och de rivna morötterna i smeten. Rör om ordentligt. Tillsätt därefter den sista mjölken.

Kvällen bjöd på ny energi (efter pannkakorna) hos den lille. Men nu är helgen här och vad vore mer välkommet än det, efter en kväll i näsblodets tecken (hos pappan). När allt kommer omkring så kanske jag borde ha låtit bli att förbättra maskeringstejpningen i trappen just ikväll. Hela vägen in i mål, heter det ju.

Over and out!

Posted in #akademikernarenoverar, Föräldraskap and tagged , , , , .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *