Föräldraledighet – Dag 69

(Fortsättningen på gårdagens inlägg om resan till Köpenhamn.)

 

En dag på resande fot underlättas av en morgon med bra (och välbehövlig) frukostbuffé.

Ack, vad vore dock en maratonresa utan den ljuva frukostbuffén? #våfflor

Efteråt så fick (tog?!) pappan lite ensamtid med slutna ögonlock och podcasts, medan resterande familjemedlemmar tog en tur med vagnen på Köpenhamns gator.

Efter vi sammanstrålat igen och efter en välbehövlig koppkaffe vid 10:30 så gjorde jag ett tappert försök att söva sonen. Sagt och gjort så gick vi en sväng vi också, och vid 11 var uppdraget slutfört. Då det bevisligen var svårt att sova utan barnvagn i ett händelserikt tåg på vägen ner, så ansåg vi att det var av humanitära skäl som vi borde få till sömnen innan tågresan den här gången.

Gruppen lämnade hotellet runt kl. 11:30, för att sätta oss i händerna på SJ vid 12:20. Resan med tåget gick under omständigheterna helt okej ändå. D.v.s. om vi räknar in att det inte fanns några ambitioner att alla andra tågresenärer skulle få sitta ostörda hela resan mellan Köpenhamn och Linköping.

Den slutliga bussturen på vägen hem gick väl sådär, men det var varmt och vi alla tre var trötta och illamående (för jag räknar med att sonen också var det då det är förvånansvärt lätt att projicera sina egna känslor på honom). Så vi ska nog vara nöjda med att vi tog oss enda till den planerade busshållplatsen i Ljungsbro.

Väl hemma packade vi upp och tvättade två maskiner, samtidigt som vi letade och hittade middagsmat i frysen och i skafferiet. Nyduschade somnade vi alla efter att ha pustade ut efter en bra men stundtals intensiv resa!

Avslutningsvis: Ett bra tips från danskarna till Köpenhamns cyklister. Men även en småbarnsförälder ska nog komma ihåg och följa den här uppmaningen.

Posted in Föräldraskap and tagged , , , , .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *