Föräldraledighet – Dag 83

Ny dag efter en stökig natt där jag fortfarande inte hade somnat när klockan visade 01:30. Därefter och tills familjen klev upp kl. 06:00 så blev det en osammanhängande sömn, som kom att prägla den här onsdagen i det mesta vi båda tog oss för.

Här var det alltså bäst att göra saker innan tröttheten gjorde att det glömdes bort tänlte jag. Så innan frukost spaklade jag på det sista innan det var dags för den kommande väggmålningen och den sista listen som ligger (färdigsågad) och väntar.

Eftet frukost och allmänt stäf och en maskin tvätt gick vi ner till öppna förskolan Droppen där vi var på plats innan öppningen vid 9. Så vi tog en sväng in på mataffären innan det äntligen var dags för mer kaffe till pappan och lek och sång för sonen.

Han somnade ovaggad i vagnen på vägen hem. Sedan blev det en lugn lunch där jag inte gjorde många knop där hemma. Läste lite bloggar, kollade aktiekurser och såg på Nordnets intervju med Jan och Charlie. Kanske att vi borde investera i deras bok?

Lilleman vaknade i skuggan en sommarvarm vagn och var törstig och hungrig. Tur att det fanns ett välfyllt lager med köttbullar att värma på till lunch. Toppade med barnfavoriten gnocchi-pasta och kokt broccoli.

På eftermiddagen målades det lite smått på dörrkarmarna på övervåningen innan jag drog nödkortet: “Youtube via Chromecast på TVn i vardagsrummet”. Det blev Babblarna och barnsånger för sonen medan pappan, med det mantrat i öronen, tog ett par minuters powernap halvliggandes i soffan. Samtidigt som det aggerades ryggstöd till grabben.

Mamman kom sedan hem något tidigare idag så vi hann inte riktigt bli klara med dagens middag tills dess. Det blev i alla fall stekt och ugnsbakad fläskfilé med klyftpotatis och restsallad. Trött kille kändes redo för sängen tidigt idag, men mamman tog tjuren vid hornen och försökte rätta in sovtiderna igen.

Det medan pappan avslutade dagen med att hämta ut en
beställning på XXL
och sedan fortsätta till löpbanan för intervallträning (9 x 600 meter, vila 1 minut) med IK NocOut.se, efter det senaste dygnets optimala (Obs. ironi) uppladdning. Satte dock passet (underomständigheterna) ganska bra.

God natt!

Posted in Föräldraskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *