Föräldraledighet – Dag 87

På förmiddagen så gick vi till öppna förskolan Droppen precis som igår. Men idag så testade vi på de stora barnens målarrum:

Pappan är inte säker, men det kan vara så att han till stora delar arbetar under parollen “Det största och viktigaste arbetet ligger i förberedelserna.”. För vi kom inte så långt idag.

Pappan försökte även visa hur kritor och pennor fungerar, men det kan också ha varit det största felet i rummet.

Efter öppna förskolan så gick vi för att testa om det gick att styrketräna under tiden grabbens dagliga lunchstödvila pågick.

Det var dock inte lika positiva tongångar idag från Medleyarbetaren i receptionen. När jag kom och anmälde att jag tänkte ta med mig barnvagnen in på gymmet för att få de sista åsikterna för hur det skumle gå till, så blev jag istället utfrågad om vem som hade sagt OK till det igpr ich hur denna såg ut. Men med en pappas övertalningsförmåga och överdrivet positiva inställning till att “det är absolut inga problem det här”. Så gick vi en personlig rundvandring i de temporära (under ombyggnationen) lokalerna, och sedan lämnade han oss med ett OK. Efter det följde en halvtimme med övningar för rygg och diverse annan överkropp.

Vissa jobbade hårdare än andra under dagens pass.

Grabben sov hela passet och fortsatte med det: under hela promenaden hem, medan jag lagade mat, åt maten, lyssnade på poddar, duschade, diskade, tittade på TV, och solade.

Hem och lagade barnlunchfavoriten: klyftpotatis och falukorv, med morot. Toppad med några köttbullar.

Till middag gjorde jag en hemmasnickrad/”man-tager-vad-man-haver” lökpaj med morot och broccoli som (trots brist på recept) fick godkänt av hela familjen.

Kvällens middagspaj.

Posted in Föräldraskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *