Föräldraledighet – Dag 88

Dagen såg ut att bjuda på sommarsol så morgonrutinen fick avslutas med solkräm. ACO barnsolkräm med styrka 50 är nog den värsta (bästa?) krämen jag stött på med avseende på att stanna kvar på huden. Den får arbetas in en lång stund för att inte ligga som en tjock vit hinna som kladdar vidare på nyfikna småbarnstassar. Men missuppfatta mig rätt nu. Vi kommer säkert att köpa en ny tub när (om?) den här tar slut. Det är ju ändå någonting halvmagiskt med en solkräm där en droppe kan täcka en hel arm.

Vi promenerade sedan tilsammans ute i förmiddags solen. Lyckades också fånga grabbens första möte med, sin gående ständiga följeslagare, skuggan på film. *Nöjd pappa*.

Fortsatte sedan i vagnen en sväng till återvinningen vid ICA (väl där köpte lite mellanmål när vi ändå var i närheten). Gick en omväg hem genom fina skogsstigar med många fåglar att stanna och titta på. Snabbt stopp hemma med maten, för att fortsätta till lekparken.

Där var redan några grannar (en kille på ca. 2 år med pappa) som vi lekte en stund med. Lilleman fick i leken bli en haj som planlöst cirkulerade kring rutschkanans torn (aka. piratskeppet) där grannarna hade sin bas.

Lunchen bjöd sedan på mat, bloggar, jobbsamtal (om vad mina framtida arbetsuppgifter kan komma att bli), samt att jag följde direktsändning på P1 för att hänga med vad som händer i Järnrörsska.. eller jag menar rättegången i senaste krogslagsmålet (med anknytning till riksdagens mest utstötta politiska parti). Påbörjade också se en actionfilm (som jag gissar att Mamman inte har så stort intresse i) innan grabben vaknade till.

Eftermiddagen flöt på med lek på baksidan i solen där pappan fick till stunder av solbad på en handduk. Men en vilande pappa är ju inte rolig om man inte: petar, hoppar, sitter, häller, skriker, dansar, trillar eller rider på. Väldigt roligt hade vi i alla fall.

Svårt att tro, men ibland fick jag också plats på den där handduken 😛

För övrigt så är små grodorna dans- och sångfavoriten just nu lagom till midsommar. Sången har nämligen tre vinnande ingredienser: Öron (med rörelse), kouack och skutt.

Löpintervaller, 3×5(70s-20s) med 3 minuters serievila, fick avsluta kvällen.

Posted in Föräldraskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *