Föräldraledighet – Dag 120

Helgen som varit har bjudit på bl.a. lek i regn, lunch i Brunneby, styrketräning (av föräldrarygg), och ett fynd av begagnat skrivbord.

Vårt (för oss) nya skrivbord är på plats under trappen.

Måndag (vardag nummer 120) bjöd på sovmorgon till strax efter 7:30. Dagen började sedan med att pappan (och Lilleman) bet en tugga ur “det sura äpplet” och åkte iväg till K-rauta. Där lånade vi en släpvagn för att åka hem med en ny taklist. Det tog sin lilla tid och när vi väl var klara och släpet var tillbakalämnat så var det dags för lunch. Vi skulle bara hitta en lämplig plats att äta på. Vi åkte då in till Linköping city och parkerade i närheten av simhallen. Kanske kunde vi värma på lite mat till sonen i deras kafeteria? Den var dock stängd till förmån för utomhusbadet, så vi gick vidare. Det fick istället bli pizzabuffén på Claras. Pappan klagade inte. Efteråt gick vi runt en sväng i affärer i tron om att grabben skulle somna snabbt som vanligt. Men det dröjde en bra stund. Klockan hann bli runt 12:30 innan det var dags att sluta ögonen. Då gick pappan raka vägen till frisörsalongen och “investerade” i en ny frisyr.

Ny frilla som adderar lite extra uppladdning inför återgången till arbetslivet.

Planen var sedan att gå runt på stan tills sonen behagade vakna av sig själv (eller att två timmar passerat). Så att vi därefter kunde gå emot Länsmuseumet och Viljans värld. Planen sprack dock när pappan gick förbi entrén bara för att (återigen) inse att museer kan vara stängda på måndagar.

Under stadsvandringen så hittade pappan i alla fall ett par nya “slit-och-släng”-hörlurar (då de gamla låg glömda hemma och då de började bli riktigt slitna). Underhållningen var därmed räddad. “Fyndade” även några kläder på halvapriset-rean på Esprit. Pengapåsen börjar bli riktigt tom nu, men ibland får en passa på när det bjuds upp.

Efter junior vaknade gick istället till Trädgårdsföreningens lekpark där trappor och sedan också vattenfontäner stod högt upp på intresselistan.

Vattenlekar är ofta en av favoritaktiviteterna.

Vid 16:00 entrade vi ICA Maxi i Tornby då matföråden behövde fyllas på en aning. Ingen riktig veckohandling men ändå välbehövligt. Klockan började närma sig 17:00 när vi var klara så efter en signal till mamman så åkte vi förbi hennes jobb. Sedan kunde hela familjen retirera till Ljungsbro-hemmet.

Posted in Föräldraskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *