Föräldraledighet – Dag 123

Förmiddagens uppdrag var att köpa en begagnad byrå vid kl. 10:00 i Hjulsbro. Det gick smärtfritt och vi körde hem med en liten pjäs till hallen.

Äntligen börjar en möblerad hall växa fram.

Lunchmåltiden blev en övning i fantasi. Skulle antagligen inte bli så höga poäng i en mattävling, men resultatet var ändå uppskattad här hemma av barndomaren.

Dagens lunch – Omelett med kycklingröra. Koktamorötter och stekt potatis.

För pappan blev det en väldigt lugn stund medan grabben sov. Horisontal läge med en ljudbok i öronen säger allt.

Eftermiddagen hemma var full av energi och matlagning. Mycket lek, både hemma och vid gårdens lekplatsen, men också en hel del frustration. Det uppskattades inte alltid när pappan var tvungen att vara i köket. När det kommer till maten så blev det Hallon & banan-smoothie till mellanmål. Middagen bestod sedan av köttfärssås med tillbehören couscous, sötpotatis och morötter (en riktigt skum kombination som uppskattades mer än förväntat). Mamman var på en välförtjänt after work med vänner ikväll så det blev grabbarna som styrde och ställde med hushållet. Mysig och lugn kväll med lite TV, pussel, klossar etc.

Innan läggdags insåg pappan att han skulle ha skruvat fast den rullgardin (i sonens rum) som trillade ner igår medan pappan var iväg på löpträning. Vi skruvade fast den igen och satte dit den temporärt för natten. Det får bli morgondagens miniuppdrag att fixa klart med den.

Kvällen avslutades med att skriva det här inlägget. Men också med att undersöka om/hur det är möjligt att göra en bok innehållandes alla inlägg som är skrivna under det här halvåret som föräldraledig. Tänkt att bli ett minne vi kan se tillbaka på när vardagen istället innehåller arbete och skola.

Posted in Föräldraskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *