Föräldraledighet – Dag 122

Förmiddagen bjöd bl.a. på
brödbak
och lek (både ute och inne), och trädgårdsfix, under jäsningarna.

Under sovtimmarna så försökte pappan ordna en match i den otroligt lokala sporten “vem ska få leverera larm hem till vår familj”. Kriterierna är enkla: bäst pris med bibehållen funktionalitet vinner.

Sector Alarm vs. Verisure.

  • Samtal 1 & 2 med Sector resulterade i en årligt sänkning med 1140:-. Redan svettigt för utmanaren.
  • Samtal 3 var ett planerat hembesök från Verisure vid 11-tiden. Många fördelar nämndes med larmtekniken, men till slut landade det hela i ett pris. Dessutom blev det 360:- billigare per år (via månadskostnad). Matchen verkade avgjord. Men, så hade Verisure en startavgift (för oss) på 4000 kr. Ajaj, där brändes det rejält.
  • Samtal 4 med Sector. För att se om jag kan få alla eller en del av Verisures fördelar hos Sector. Försökte även få ner månadskostnaden ytterligare, men det var slipade säljare på Sector som såg egenom mina tafatta försök. Slutade med att vi nu måste överväga om vi ska betala 1000:- för uppdaterad utrustning his Sector eller stanna kvar med ett reducerat pris.

Eftermiddagen spenderades hemma med fotboll och bus i trädgården. När regnet började droppa så letade pappan sig in under tak, och sonen följde (som tur var) efter. Regn är ju så spännande.

Livet är glatt när det troppar från hustaket.

Hink + regn + små grus = perfekt kombination.

Kvällen innehöll: middag, skapandet (och ivägskick) av en faktura från pappans nystartade företag, och löpintervaller (Norska superintervaller, 4×4 minuter med 3 minuters vila) med IK NocOut.se.

En fin kväll med hög luftfuktighet. (Bilden är tagen från den gemensamma nedvarvningen.)

Efter träningen så stannade pappan kvar i bilen för att skriva ihop det här inlägget. Väl hemma igen beställdes också ett välbehövligt spisskydd innan det var dags för sängen. Fick bli att komma ikapp med några bloggar och podcasts att varva ned med.

Posted in Föräldraskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *