Föräldraledighet – Dag 16

Helgen

Ännu mer “Pulled pork sliders” till frysen sedan mer slipning, och ett lager till med spackel. Nu börjar det bli helt okej. Är man inte bra på det här med spackelteknik så får man ta god tid på sig och vara envis med tålamod.

“Passa dig så att du inte spaklar in dig i ett hörn” 😉

#akademikernarenoverar.

Nytt grov-spackel, grundfärg till väggarna och latexfog till hörnen inhandlades.

Familjen har fått en burk till den (teoretiska) regel som har gällt en längre tid. Kort och gott: Inga svordomar!

Fula ord resulterar i böter. Än så länge är den tom.
Mamman räknar med att tjäna en hacka på lillemans moster 😉

Löp på söndagen blev ett kortare “familje-pass. Vilket innebär att alla tre tillsammans gör ett pass ihop. En del av “utmaningen” för mig är att inte prata för mycket så att övriga tröttnar.

Målning och fortsatt spackling vid trappen där det finns hålrum/glipa (modell större) mellan trapp och vägg som nu ska täppas till. Verkar bli bra!

Måndag – Dag 16

Bus och lek, men framför allt bokläsning (oräkneliga gånger) fyllde förmiddagen. Lite beteendevetenskap med boken”Känslornas pekbok“, och den mer naturvetenskaplig “Dra i fliken: Färger“.

Idag har grabben tagit de första riktiga* stegen själv. Så nu får pappan se upp 😉

Under middagsluren så: finlirade jag ännu lite till med spackling av hallen på övervåningen, gjorde lunch och såg lite till på den påbörjade serien (Generation kill) tills han vaknade.

Hans lunch blev (Svensk-)”Marockansk minipippi” med potatis istället för kikärter (som receptet beskrev) och avrundade med lite vetemjöl för konsistensens skull.

Marockansk minipippi. (Westman E., Andra mosboken, 2007, Tiden)

Promenad till mataffären nere på byn (Ljungsbro) för att småhandla lite frukostvaror etc. som saknades. Annars en lugn eftermiddag/kväll här hemma.

Relaterat

 

* Ställt sig upp och själv gått flera steg utan hjälp.

Posted in #akademikernarenoverar, Föräldraskap and tagged , .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *