Föräldraledighet – Dag 21

Stökig natt följs av en något stökig dag. Syftar då först och främst på pappans mående. Vaknade upp med lite halsont, men det blev bättre på förmiddagen så jag tog en kortare löprunda (än vad jag tänkte) men då gav magen upp (totalt) istället. Trots att jag höll nere tempot (för pensionärerna). De onda känningarna i halsen kom också tillbaka.

Kör sakta lekande pensionärer.

Under rundan tog jag dock en sväng in på mataffären och handlade lite mjöl som saknades till det tänkta bullbaket med “Kanelbullar utan socker“. Var inte helt mig själv idag, så bakade först en (ätbar men) misslyckad sats eftersom jag glömde (?!) några ingredienser. Huvudet var helt klart inte där det skulle.

Skam den som ger sig.

Omstart. Jag diskade av och påbörjade en mer korrekt omgång också. Hoppade dock över sötströ och rev ner ett rött äpple tillsammans med fyllningen. Adderade också lite vetemjöl för att få en fastare konsistens på degen. Det blev lite småtråkiga bullar, men nu kan grabben äta med pappas goda samvete nästa gång vi får besök.

Annars blev det en lugn dag hemma. Med mer tv, mindre stoj och mer lugn och ro än vanligt för oss båda. Hoppas förkylningen (eller vad det är) ger sig till imorgon. Lilleman mår i alla fall fint och tycker nog att farsan är lite trist(are).

Posted in Föräldraskap and tagged , , .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *