Föräldraledighet – Dag 27

Efter en hel natts sömn i nya sängen så var vi båda redo att ta oss an dagen med ny energi. Efter morgonbestyren tog vi en promenad ner till öppna förskolan (Droppen) mellan 9-11:30. Sedan under lunchen städade jag i groventrén och skrev inköpslistor. Efter sömn och mat åkte vi iväg till simskolan och för att slänga sopor till återvinning.

I helgen som var har vi nämligen fått en ny familjemedlem. Vi välkomnar en beg. Beemoo (City Race) sittvagn till familjen. Men därav inköpslistan som till att börja med innehåller lite smörjmedel för att få den att gå bättre.

 

Efter simskolan satt vi som vanligt kvar för ett trevligt mellanmål med andra deltagare i kafeterian. Sedan så tog vi en sväng: till Tornby, hämtade mamman från jobbet, och tillbaka till Tornby igen. Med siktet inställt på att handla sandpapper och rollers till målningen. Samt silikonspray och kedjespray för att se om det är vad som krävs för att få sittvagnen genom besiktningen. Det blir nog kvällens och morgondagens uppgift, om ingen annan liten (ingen nämnd och ingen glömd) kommer och behöver ha uppmärksamheten istället. Vad jag tror behöver göras med vagnen är att:

  • Smörja rörliga plastdetaljer (silikonspray).
  • Smörja rörliga metalldelar (kedjespray/kjedjeolja).
  • Smörja hjulaxlar/hjulen (hjullagerfett).
  • Rengöra/rensa däcken (invändigt) från grus och sten. EDIT: hittade inte mycket, så knakandet/knastrandet kanske kom från tort gummi/plast. Så silikonsprayen får duga så länge.
  • Undersöka varför chassit är aningens snett. EDIT: Framaxeln lutar något till höger, vilket gör ganska stor vinkel högre upp (ex. vid handtaget).

 

Posted in Föräldraskap and tagged , , , , , .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *