Föräldraledighet – Dag 28

Matlagning blev förmiddagens tema då lite kylskåpsrensning var behövligt. Dels för att en del bäst-före-datum började bli gamla och dels inför kommande mathandling så att mer plats finns för nya fina grejer.

För att använda mjölk och cream fraiche så gjordes mer lätt stekta pannkakor inför framtida utflykter och mellanmål. Experimenterade lite med, grahamsmjöl, blåbär och lite cream fraiche idag också. Blev helt ok.

Pannkakshög efter utspisning.

  

För att använda palsternackor och andra rotfrukter gjordes en barnslig “Äppelpäpplig rotfruktsgryta” från Andra mosboken (Westman J., et al. 2017). Grabben godkände den, men endast tillsammans med pulled pork.

Äppelpäpplig rotfruktsgryta från 6 månader.

Övriga rotfrukter blev till “rotfrukter i ugn” som gjordes till förmån för oss vuxna.

Vid lunch hade pappan en trött rygg då mr. son inte ville annat än att vara nära, leka och/eller se vad som hände på spisen. Så vänster arm och rygg fick statisk sned-träning i några timmar. Så över lunchen blev det städ och tv-tittning för mig.

Tröttheten tog ut sin rätt och han sov längre än vanligt. Så jag fick till slut agera väckarklocka. Eftermiddagen spenderades med att ta en promenad med nya sittvagnen. Det bar av ner till byn (aka. Ljungsbro centrum) med siktet intställt på öppna förskolan. Vi hittade dock en karta/ritning på vägen med en adress lite längre bort. Så efter att ha spanat en stumd på en till synes intressant katt, så begav vi oss av för att hitta ägaren till kartan. Karta till trots så tog det ett tag innan vi hittade rätt hus längs Cloettavägen. Det med en vagn som fortfarande drog enormt mycket åt vänster. Men efter gårdagens räd så var i alla fall allt gnissel och knak som bortblåst. Ett snett chassi är dock lite knepigare att få bukt med, så det blir att exprementera sig fram med hur jag ska få “framvagnen”/främre hjumaxeln rak. Eller se hur det kan kompenseras. Vi tog en lång promenad i alla fall, vilket var aningen påfrestande för den redan trötta ryggen.

Kvällen blev lugn med inställt intervallpass (ryggen/kroppen skulle inte ha mått så bra av Coppers test just idag).

Posted in Föräldraskap and tagged , , .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *