Föräldraledighet – Dag 3 & 4

Dag 3

Lugn dag efter en lugn natt. Idag blev det en del städat här hemma och sedan en (för mig första) sväng till öppna förskolan Droppen i Ljungsbro. Lätt mat idag, blodkorv med rotmos till lunch och tofu med matvete till middag. Även boken som jag fick i helgen blev utläst. Kanske får ta tag i en ny (och med ny syftar till någon av alla semesterböcker som jag endast påbörjat för att sedan tröttnat och istället prioriterat annat, typ själva semestern).

På kvällen efter det att Lotta kommit hem så drog jag iväg själv på löpintervaller (3×2000 m) med NocOut.se. Huvudet tyckte bättre om den här idén än magen. Dock är det bara att kämpa vidare i ett försök att dra igång kroppen inför ett maraton i maj då hela familjen åker iväg på långweekend, tillsammans med NocOut, till Köpenhamn. Om det fungerar hemma så blir det kvalitetspass på onsdagar hädanefter.

Dag 4

I och med den planerade resan till Köpenhamn så känns det som en bra idé att ge grabben ett eget pass (kreditkortet får vänta ett tag till). Sagt och gjort så bokade vi en förmiddagstid (9:40) hos polisen i Linköping. Passade även på att plocka upp en halsduk jag glömt på en (via jobbet) abonnerad buss för några veckor sedan. Vem har egentligen tid att åka iväg vardagat mellan 9 – 11 för att passa hittegodsmottagningens öppettider annars?

Sedan tog vi en sväng ner på stan, och medan han slocknade en stund, så tog vi en sväng in på mataffören för att köpa lite köpebarnmat. Blev även en sväng in på bokhandeln där jag plockade upp några böcker som kommer att räcka ett bra tag (har redan glömt vad jag skrev ovan om att bara läsa böcker från bokhyllan).

Tog en sväng in och lämnade blod (slant till barncancer och gratis godfika) på Blodcentralen city och besökte även HiFi-klubben. Följt av en lunch på Espresso House (där barnmatsburken snabbt tog slut). Mycket spännande med andra barn och hundar.  Därefter fick det bli utprovning av nya jeans på MQ (blev dock inget köp då vanliga killar tydligen inte har str 31/34). Avslutade dagen med biltvätt, tofu och dagens nya bus.

Leken går ut på att ställa sig upp på benen utan stöd och klappat händerna, så att pappan börjar springa runt en tills man ramlar. Det är nu det börjar om igen (enda tills pappans åksjuka slår till). Här står man, snart går man.

Posted in Föräldraskap and tagged , , , , .