Föräldraledighet – Dag 75

Dagen började med att jag vaknade i juniorsängen. Kokade gröt som vanligt när jag upptäckte att det var stopp i diskhon. Då medan mamman var hemma så rensade jag avloppet. Tog dock lite längre tid än jag hoppats på, så gröten blev lite bränd. Tur att det går snabbt att göra ny 🙂 Grabben tyckte dock att det var väldigt spännande att pappan skruvade och vattnade det lilla skåpet under diskbänken som han inte får vara i än. Efter morgonstöket så gick vi ut med sopor och vidare till bilen där skötväskan blivit kvar. Men det var egentligen mest för att fixa och rengöra bilbarnstolen efter gårdagens lilla olycka (detaljer utelämnas). Efteråt fortsatte vi till återvinningsstationen med papper och plast, för att sedan avrunda i en lekpark. Vi gick sedan hem igen, men grabben vände i dörren och ville gå mer. Så vi började gå, och gå och gå. Tills dess att jag tröttnade och fick bära hem den framtida fjällvandraren på mina axlar genom vårt bostadsområd.

Vem är det som går och går och går?

Väl hemma hade jag fått Volatis årsbok i brevlådan så den lästes lite från och till under tiden mosad banan och naturell yoghurt gick ner i sonens mage. Sömn för grabben följde.

På lunchen såg jag över familjens elavtal och tecknade ett nytt. Fick även en mamma-önskan att städa lite extra, så det gjordes också.

På eftermiddagen så busade vi hemma, tillagade en kycklinggryta, solade, tittade lite på tv, gjorde pannkakor (6 dl mjölk, 4 ägg, 3½ dl vetemjöl, ½ dl grahamsmjöl, skvätt olivolja), och städade lite till.

Gott lantbröd bakades på kvällskvisten där jag testade att riva ner 3 morötter, och hälla ner 2 tsk citronsaft tillsammans med de 2 msk rapsolja (med citronsmak) som jag också använde förra bakomgången (i förrgår).

Bröd till kvällen.

Posted in Föräldraskap and tagged , , .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *